Pages

January 31, 2012

Korealaisia vieraita ja jo 3 viikkoa Suomessa

Tänään tuli 3 viikkoa täyteen Suomessa. On tää aika ihmeellinen asia kun noin nopeasti juoksee. :) Aluksi laitan kuvapainotteisen selityksen mitä oon 3 viikkoa tehnyt ja sitten kerron noista Korealaisista vieraista, joiden kanssa pääsin tänään viettämään aikaa!


Suuntasin ensimmäisen puolen viikon jälkeen viikoksi iskän luokse Punkaharjulle!
 Kävin mummolassa moikkaamassa mummoa ja ukkia.
 Chillasin siis viikon järven rannalla metsässä.... Rentoa kun vertaa miljoonan asukkaan Seongnamiin.
 Söin jänistä.
 Kävin äidin kanssa ravintolassa.
Ja otin ihan liian paljon selcaa uudella puhelimellani. Heti ensimmäisenä Suomi-päivänä käytiin hakemassa minulle Samsung Galaxy S2. Sen avulla olen kijoitellut kakao talkin kautta korealaisille kavereille! Eniten Hyojung (bestis), Yoonjun (kirkolta 30v) ja Kyongmin (basisti).


Muutkin on ihan aktiivisesti pitäneet yhteyttä esim cyworldin ja facebookin kautta. :) Ikävä on suuri. En oikeen tiedä miten päin täällä Suomessa oikein olisi. Haha.

Viime viikolla kävin koululla tapaamassa opinto-ohjaajan ja valittiin mulle kurssit yms. Siinä opettaja sitten kutsui mut ens viikolle (tänään siis) tulemaan mun vanhalle yläasteelle, koska sinne on tulossa Korealaisia vierailemaan ja tutustumaan Suomalaiseen kouluun. Tottakai sanoin joo!

Paikalla sitten selvisi, että ne oli about 20 hengen yliopisto ryhmä muutama opettaja mukaan lukien. Yläasteen rehtori ja mun opo esitteli niille suomalaista koulua, kierrettiin meidän koulua ja... juteltiin vaan. Juttelin pelkästään koreaks ja ne oli ihan innostuneita, ja kyselivät tosi paljon mun vuodesta. Autoin kans rehtoria ja opoa jos vastaan tuli kielimuuri. Ymmärsin kaiken mitä mulle puhuttiin ja osasin vastata kaikkiin ja yhyy. En ollu ikinä tajunnu, että osaan noinkin paljon koreaa... Ja nyt oon jo Suomessa, ja siitä ei kauheasti ole enää hyötyä. Oh well... Nyt kuvia!

Odottelin auditoriossa yksin korealaisten saapumista.
Ne päätti antaa mulle niiden kaikki korealaiset ruuat mitä niillä oli mukana. Kaikki lähti siitä, kun kerroin niiden opettajalle, et oon ollu vasta 3 viikkoo Suomes. "Ikävöit varmaan tosi paljon Korea... Hei! Mitä jos annettais sulle herkkuja? :3"
Sain kans niiden yliopiston kynän... joka oli paketoitu hienosti.

Vaikka vierailu kesti vaan pari tuntia, kerettiin heittää kaikkea kevyttä juttuakin ja niiden ope oli ihan koittamassa saamassa mua johonkin korealaiseen yliopistoon (tais olla Daegussa joku). Korealaiset on niin ihani ja lutua et ihan hirvittää. Tahtoo takaisin :{


Tähän merkintään en muuta nyt enää tunge. Ensi postauksessa vastailen kysymyksiin ja näin. Tää nyt oli tämmöinen välimerkintä, että kerron olevani hengissä. Hehe! Tällä viikolla saatan mennä vielä viikonlopuksi iskälle, sitten maanantaina alotan autokoulun ja keskiviikkona takas lukion penkille. Kyllä tää tästä pikkuhiljaa lähtee! :)


Mut mut...
Kysymyksiä peliin! Vastaan seuraavassa merkinnässä.

10 comments:

  1. moi, missä koulussa oot? tuli vaan mielee ku oon iteki lappeenrannasta (tosin käyn amista :D) Miulla olis tarkotuksena lähtee varmaa valmistumisen jälkee Koreaan ja tää seikka on just häirinny; ettei haluu sielt sit enää takas suomee XD ois kiva kuulla iha ekasta kokonaisesta suomi-päivästä, et millane olo oli ku aamulla heräs ja muutenki fiiliksiä :) tervetuloo takas~

    ReplyDelete
  2. Ootko yhtään harkinnu et sit iha oikeesti menisitki Koreaan yliopistoon?

    ReplyDelete
  3. Mää oonki miettiny et ootko sä ees varsinaisesti koulua käynykkää täs vajaan kuukauden aikana, eli tuleeks siin vaihtarivuodes kans mukana semmonen "kotiutumisaika" sekä Koreas et Suomes? XD (ilmeisesti) Aiotteko hyödyntää sit koreaa muutenki ko kavereitten kaa, tehä voisitte tehää suomiversioit kpop-biiseistä :-----D Harva sitä ainakaa opettaa täällä, mun tietääkseni Hesas vaan on joku kurssi koreaa ja seki enkuksi :d Mitä kaipaat ulkonäöllisesti Koreasta? Esim- muoti..? Ja aiot varmaan mennä kesällä käymään uudestaan Koreassa?

    ReplyDelete
  4. Aijoo oliko paha jetlag? :---D
    Ja ja aiotko jatkaa viel bloggaamist reissu jälkee

    ReplyDelete
  5. Koitko vaihto aikanasi romansseja?

    ReplyDelete
  6. On varmasti ihan hirveetä. Ite en ole koskaan käyny ulkomailla. Haen Koreaan vaihtariks vuodeks 2013, mutta jos ne kattoo todistustani, niin.... luku-aineiden keskiarvo oli tasan seiska -_-'
    Tässä kuussa on se korea-info. Oletko sinä sinne tulossa?

    ReplyDelete
  7. Ootko ikinä miettinyt muuttavas koreaan asumaan?

    ReplyDelete
  8. toivon et jatkat bloggailua! ^^
    tiedätkö nyt koreaan menevien/menneiden blogeja tai twittereitä tai mitään?

    ReplyDelete
  9. kiva kun kirjotat tänne vielä, seurasin kans varmaan koko sun vaihtovuoden ja oli kyl tosi kiva lukee !

    oisin kiinnostunu et mihin lukioon koreassa menit, ja mihin muut (suomalaiset) vaihtarit ?

    oon nyt menos sinne ilman järjestöä n puoleks vuodeks, oon kyl ollu jo mm kielikurssil paikan päällä & hostperheet yms järjestymässä et kaikki muuten jees, vaikeeks on vaan menny toi lukiopaikan löytäminen hahhah... ois siis ihan älyttömästi apua jos voisit nimetä joitain lukioita (mielellään soulista/läheltä) mis tiedät et on ollu vaihtareita !! kiitooos ❤

    ReplyDelete
  10. Hämmästyinkin toden teolla kun näin Slahden koulun auditorion kuvassaxD Itsekin opiskelen kyseisessä paikassa enkä ole koskaan kuullutkaan, että siellä kävi joskus korealaisia vierailulla vaikka suht paljon mie kyselin entisistä vierailuista.
    En kirjoita yhtään myöhässä tai mitään ku tämäkin kurjoitus on vuodelta 2012xD äsken vasta tuli törmättyä kun suunnitteöen itsekin vaihtoa Aasiaan (Korea/Japani).

    ReplyDelete